Venray Big Business Dekkers Business Bikes: Het nieuwe fietsplan

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2024



Steeds meer werkgevers ontdekken de voordelen van het aanbieden van een leasefietsregeling aan hun medewerkers. Meer dan de helft van werkend Nederland woont binnen een straal van vijftien kilometer van het werk. Fietsen is dan een aantrekkelijke en gezonde optie. Wanneer werkgevers een fiets aanbieden als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden, blijkt dat ruim 70% bereid is deze afstand per fiets af te leggen. Dit draagt bij aan fittere, vitalere en loyalere medewerkers. Win-win dus.

Fiscaal voordeliger dan kopen

Met een fiets van de zaak, zoals een elektrische fiets of Speed-Pedelec, kunnen werknemers eenvoudig en voordelig naar het werk fietsen zonder zelf te hoeven investeren. Werkne-mers ontvangen tot wel 35% korting ten opzichte van kopen én de fiets mag ook voor privégebruik ingezet worden. Dit maakt het voor werknemers een aantrekkelijke optie om een fiets te leasen.

Vrije keuze in eigen bijdrage

Voor werkgevers is het aanbieden van een leasefietsregeling kostenneutraal aan te bieden. De leasefiets valt buiten de werkkostenregeling (WKR), omdat de fiets ter beschikking wordt gesteld in plaats van verstrekt. Werkgevers hebben de vrije keuze om aanvullend een eigen bijdrage te leveren. Deze regeling biedt dus niet alleen een fiscaal voordeel voor werknemers, maar is ook eenvoudig en voordelig voor werkgevers om te implementeren.

Fietslease is een slimme keuze voor werkgevers die willen investeren in de gezondheid en tevredenheid van hun medewerkers. Wil je meer informatie over de fietslease voor jouw bedrijf? Neem contact op met Dekkers Business Bikes.

www.dekkersbusinessbikes.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by