Column 123Wonen: Huurmarkt in beweging

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2024

De huurmarkt in Nederland is volop in beweging door wijzigingen in de regelgeving. Veel verhuurders twijfelen of het nog rendabel is om hun woning te verhuren, gezien de afschaffing van tijdelijke huurcontracten en de invoering van middenhuurregulering onder het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Bij 123Wonen begrijpen wij deze onzekerheden en begeleiden we verhuurders in het maken van de juiste keuzes.

Ondanks de nieuwe regels zijn er nog steeds kansen om een aantrekkelijk rendement te realiseren. Verduurzaming, zoals betere isolatie of zonnepanelen, kan je WWS-punten verhogen en de toegestane huurprijs verbeteren. Daarnaast kan het verbeteren van de woningkwaliteit, bijvoorbeeld door renovaties, bijdragen aan een hogere huurprijs binnen de wettelijke kaders.

Creatieve verhuurvormen, zoals short-stay, tijdelijke verhuur onder uitzonderingsgevallen, of tussenhuur, bieden verhuurders bovendien de flexibiliteit om hun huurprijs strategisch in te zetten. Deze opties vallen vaak buiten de middenhuurregulering en bieden een aantrekkelijke oplossing voor wie zijn woning tijdelijk wil verhuren zonder langdurige contracten. Deze vormen van verhuur bieden flexibiliteit en kunnen een uitstekende oplossing zijn voor verhuurders die hun woning voor een bepaalde periode beschikbaar willen stellen, zonder gebonden te zijn aan langdurige contracten.

Bij 123Wonen beschikken we over de expertise om deze mogelijkheden optimaal te benutten. Onze grondige kennis van lokale markten en persoonlijke aanpak zorgen ervoor dat verhuurders kunnen profiteren van de kansen die de huidige markt nog steeds biedt. Of het nu gaat om langdurige verhuur, tussenhuur of short-stay: bij 123Wonen helpen we jou om de beste keuze te maken voor jouw situatie, zelfs in deze uitdagende tijden.

Laat je vrijblijvend adviseren. Mail of bel voor meer informatie: limburgnoordmidden@123wonen.nl of 06-11053763


We spreken ons snel,

Quin Tijssen, eigenaar 123Wonen Noord-Midden Limburg

www.123wonen.nl
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by