Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Testverslag Audi Q4 e-tron S-edition

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2024



Dealer: Wealer
Afgevaardigde tijdens testdag: Jeroen Janssen



Bram Kilsdonk:

"Over het design en de uitstraling van de auto kan ik kort zijn: mooi en groot. Het interieur is prachtig en het zitcomfort is uitstekend. De Audi heeft een grote kofferbak, de ruimte achterin is royaal. De auto ligt fijn op de weg, opvallend zijn de snelle acceleratie en de vele opties. Vooral de cruise control is lekker. Ik vind de Audi beter dan ik had verwacht en ook goedkoper dan ik dacht. Ik zou voor deze auto kiezen voor de combi van prijs, de vele opties en de elektrische aandrijving, mijn rapportcijfer is een 8."

Yvo Heitling:

"Een Audi ziet er eigenlijk altijd wel strak uit, alhoewel ik dit model een beetje hoekig vind. Van binnen mooi en goed afgewerkt, al lijkt het stuur voor mijn gevoel wat minder stevig dan in andere Audi's. Het zitcomfort is prima en zelfs met mijn lengte heb ik genoeg ruimte. De besturing en de wegligging zijn perfect, de auto reageert meteen op elke actie, is snel en natuurlijk vrijwel geluidloos. Ik heb me maar kort in de elektronische functies verdiept, maar wat ik gebruikte functioneerde foutloos, vooral het afremmen op de motor vond ik prettig. De algemene indruk is dus zeer positief en ook de prijs viel enorm mee."

Alwin Sahr:

"Dit is een mooie en moderne SUV. Audi staat garant voor een strakke afwerking en daar is de Q4 een goed voorbeeld van. De interieursfeer is fijn, ook hier is de kwaliteitsbeleving groot, maar misschien waren wat extra 'tierlantijntjes' mooi geweest. Het zitcomfort is goed, je zit lekker hoog en dat zorgt voor een goed overzicht. De stoelen zijn uitstekend, de bagageruimte is ruim voldoende. De strakke besturing en de sportieve vering zorgen ervoor dat je eerder het gevoel hebt in een limousine te rijden dan in een SUV. De prestaties zijn goed, maar iets meer vermogen zou mooier zijn geweest."

Mourad el Barqi:

"Het design en uitstraling zijn strak en sportief, de afwerking is top, het interieur is praktisch ingericht en het zitcomfort is prima. De Audi rijdt goed, stuurt direct en soepel, de prestaties zijn subliem en de elektronische functies goed. De prijskwaliteitverhouding is prima, voor mij is dit een 9,5."

 

Specificaties

Merk: Audi

Model: Q4 e-tron

Uitvoering: S-edition

Vermogen: 204 pk

Verbruik: 17,6 kWh/100km

Ledig gewicht: 2025 kg

Trekgewicht (geremd): 1000 kg

Gemonteerde opties: VW6 - PYA Comfortpakket, Q9 Lichtpakket plus ambient light, 4ZP Optiekpakket zwart plus

Vanafprijs (excl. btw): €40.558

Prijs testauto (excl. btw): €45.322 (Audi Q4 e-tron S edition demo)

Leasetarief vanaf: nu leasedeal: van €829 voor €784 (excl. btw, 60 mnd., 15.000 km/jaar)



 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by