Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Testverslag Tesla Model 3 Performance

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2024



Dealer: Tesla Motors Netherlands
Afgevaardigde tijdens testdag: Leroy Klomp




Yvo Heitling:

"Mooie strakke lijnen en een sportief uiterlijk. Ik vind daarentegen de binnenkant eerder wat sober. Het zitcomfort is heerlijk en het ruimteaanbod heeft me positief verrast; je hebt veel meer ruimte dan gedacht. Datzelfde geldt voor de bagageruimte en de opbergmogelijk-heden, zowel voor als achter. De besturing en wegligging zijn prima. De auto is echt bizar snel, dat valt echt op en Tesla loopt ook voorop in de vele elektronische functies, heel mooi. De prijskwaliteitverhouding vind ik prima, eigenlijk relatief betaalbaar voor wat je krijgt. Voor mij een dikke 8."

Mark Corneth:

"Deze model 3 is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, veel sportiever. Zoals je van Tesla bent gewend, is alles netjes afgewerkt. Het interieur is clean en modern, de auto geeft je een plezierig ruimtelijk gevoel, alhoewel ik de kuipstoelen iets te krap vind zitten. De wegligging is lekker strak, maar de 'one pedal drive' voelt erg gevoelig, zeker op de snelweg. De software is wat mijn betreft de beste ter wereld; alles is via je scherm te besturen en je snelheid wordt in je scherm weergegeven. De dodehoekcamera en de 'knopjes' in je scherm zijn plezierige extra's."

Edward Verheijen:

"Ik vind de Model 3 sportief en zelfs een tikje futuristisch. Het interieur oogt in eerste instantie sober, geen poespas. De techniek achter het display is mooi en compenseert die eenvoud. De bagageruimte is voldoende om met zijn tweeën vakantie te vieren. De besturing, wegligging en remmen zijn stevig, de vering is in de comfortstand heel goed. De 4x4 aandrijving is fijn, de auto levert verrassende prestaties. De elektronische functies zijn voor deze prijscategorie bovengemiddeld goed."

Wesley Coenen:

"Gewoon weer een mooie en strakke auto, minimalistisch maar goed. Dat vind je ook in de afwerking en het interieur terug. Ook de elektronische functies zijn minimalistisch, zelfs de knipperverlichting bedien je via het stuur en dat is even wennen. De Tesla is ruim, de zit is sportief, de bagageruimte past bij dit model. De wegligging is goed en de vering is in hardheid in te stellen. Opvallend vind ik het vele glas en daardoor het mooie licht in de auto. Wat een performance, dit werkt gewoon verslavend en de prijs is helemaal oké."

 

Specificaties

Merk: Tesla

Model: Model 3

Uitvoering: Performance

Vermogen: 480 pk

Verbruik: 16.9 kWh/100 km

Ledig gewicht: 1829 kg

Gemonteerde opties: Performance

Vanafprijs (excl. btw): €34.702,50

Prijs testauto (excl. btw): €47.099,20

Leasetarief vanaf (excl. btw, 48 mnd., 20.000 km/jaar): €697



 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by