Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Testverslag Volkswagen ID.7 Pro Business

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2024



Dealer: Wealer
Afgevaardigde tijdens testdag: Dennis Aerts



Mark Corneth:

"Futuristisch, dat mag je wel zeggen van de ID.7. De auto is netjes afgewerkt en er is gebruik gemaakt van luxe materialen. De sfeer is die van een familieauto, mooi met blauw stiksel en het opvallend grote scherm is niet storend. De auto is ruim en alles is overzichtelijk geplaatst, er zijn veel opbergruimtes, ook voorin. De ID.7 is een echte Volkswagen, goed, maar niet opzichtig. Dat geldt ook voor de besturing en wegligging, het klopt allemaal. De motor koppelt snelle acceleratie aan een groot bereik. Opvallend zijn de massagestoelen en de heads-up display."

Alyssa Vos:

"Een rustig design in de juiste verhoudingen, dat is een goede start. De afwerking is goed, het interieur lekker knus, een beetje het effect van een woonkamer. Het zitcomfort krijgt door de massagestoelen een enorme boost. De bagageruimte is ruim. Over besturing, wegligging, motor en prestaties en de elektronische functies kan ik kort zijn: perfect, kan niet veel beter. Volgens mij klopt de verhouding tussen prijs en kwaliteit wel, wat mij betreft een 10."

Edward Verheijen:

"Het uiterlijk van de ID.7 is verrassend, sportief, eigentijds, eigenlijk gewoon een stoere verschijning. De afwerking is degelijk en innovatief. De kwaliteitsbeleving voelt robuust aan. De afwerking is goed, passend bij wat je aan de buitenkant ziet. Het zitcomfort is comfortabel en sportief; er is voldoende opbergruimte, conform verwachting. De auto kent een strakke wegligging en stuurt soepel. De motor en de prestaties zijn goed, het rijbereik is groot. Het scherm biedt gemakkelijke en gebruiksvriendelijke menu's. De elektronische functies zien er 'speels' uit, maar dat past volgens mij ook bij het merk."

Wesley Coenen:

"Ik vind het design mooi en de auto oogt ondanks zijn grootte toch sportief. De afwerking is goed, de kwaliteitsbeleving degelijk. Opvallend in het interieur is het grote display. De zit is goed, zeker ook door de massage-stoelen. Ik denk dat de bagageruimte wat kleiner lijkt door de aflopende achterstijlen. De ID.7 stuurt goed en ligt strak op de weg. Ook de prestaties zijn prima, hij rijdt lekker vlot en de auto is zeer compleet uitgerust met veel elektronische mogelijkheden."

 

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: ID.7

Uitvoering: Pro Business

Cilinderinhoud: 77 kWh accupakket

Vermogen: 286 pk

Verbruik: 14,2 kWh/100km

Ledig gewicht: 2172 kg

Inhoud laadruimte: 532-1586 l

Gemonteerde opties: Warmtepomp voor actieradiusoptimalisatie, trekhaak elektrisch uitklapbaar, oplaadkabel 230V

Vanafprijs (excl. btw): €47.926

Prijs testauto (excl. btw): €52.169

Leasetarief vanaf: €899 (excl. btw, 48 mnd., 20.000 km/jaar)



 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by