Nieuws

02-10-2024 12:29

Venlo viert ondernemerschap met uniek boek

Ondernemend Venlo lanceert vandaag met trots het boek 'Hard werken, vooruitkijken en geloof houden'. Waarom ondernemend Venlo zoveel wereldmarktleiders en andere kampioenen kent'. Dit inspirerende boek verzamelt de verhalen van maar liefst 22 Venlose ondernemers, die elk op hun eigen manier hebben bijgedragen aan de bloei van de regio en het bereiken van mondiale successen.

Het eerste exemplaar van dit bijzondere boek wordt vandaag officieel overhandigd aan burgemeester Antoin Scholten en Peter Thissen, voormalig voorzitter van Ondernemend Venlo en kartrekker van dit boek. De overhandiging vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij vele van de geïnterviewde ondernemers aanwezig zullen zijn om hun ervaringen en inzichten te delen.

In het boek staan persoonlijke verhalen centraal van de mensen achter de bedrijven die Venlo op de kaart hebben gezet. Deze verhalen bieden een unieke inkijk in het harde werken, de vooruitziende blik en het, ondanks tegenslagen,  geloof in succes die kenmerkend zijn voor de ondernemersgeest van de regio. Het boek belicht hoe Venlose bedrijven, van wereldmarktleiders tot andere kampioenen, erin geslaagd zijn om internationale doorbraken te realiseren en duurzame groei te bewerkstelligen.

"Met dit boek willen we niet alleen hulde brengen aan de ondernemers die Venlo groot hebben gemaakt, maar ook anderen inspireren om door te zetten en hun dromen te verwezenlijken," aldus Peter Thissen. "De verhalen in dit boek tonen aan dat succes vaak het resultaat is van vastberadenheid, visie en vertrouwen in de toekomst."

Burgemeester Antoin Scholten benadrukt het belang van ondernemerschap voor de stad en de regio: "Venlo is een stad met een lange traditie van ondernemerschap, en dit boek laat zien hoe die traditie voortleeft in hedendaagse successen. Ik ben er trots op om het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen."

De rode draad van het boek laat zien hoe veel Venlose ondernemingen hun wortels vinden in de rijke tuinbouwhistorie van de regio en de activiteiten van de 'gerdeneers'. Deze tuinders ploeterden op de arme zandgronden van Noord-Limburg om hun grote gezinnen te onderhouden, voortdurend op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Zo schafte menig tuinder een vrachtwagen aan om zijn producten naar de veiling of rechtstreeks naar de klant te vervoeren, waarmee de basis is gelegd voor de logistieke hotspot die Venlo tegenwoordig Venlo is. In de maakindustrie is machinebouw sterk vertegenwoordigd. Ook daar is een link te leggen met de tuinbouw. Er werden machines ontwikkeld om de tuinbouwproducten efficiënt te verwerken tot de consumentengoederen die we vandaag de dag in de supermarkt vinden.

Het boek 'Hard werken, vooruitkijken en geloof houden' is vanaf nu te koop bij Boekhandel Koops in Venlo. Het zal ongetwijfeld dienen als een bron van inspiratie voor zowel gevestigde ondernemers als nieuwe generaties die hun ambities willen waarmaken.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by