Nieuws

01-10-2024 12:41

Nieuw initiatief Silverfood Universum helpt senioren vitaal en gezond te blijven

Silverfood Universum lanceert op 1 oktober 2024, tijdens de Seniorendag van S.O.B. Venlo, een nieuw initiatief om 55-plussers te ondersteunen bij het behouden van een gezonde, actieve levensstijl. Met activiteiten gericht op voeding en vitaliteit, wil het platform bijdragen aan de fysieke-, mentale- en sociale gezondheid van senioren en helpen om eenzaamheid te verminderen. Silverfood Universum is ontstaan op initiatief van ondernemer Jan Klerken, tevens oprichter Scelta Mushrooms en initiator van Kokkerelli / Kids University for Cooking. S.O.B. Venlo en Theater Maaspoort ondersteunen haar ambities actief en werken samen als samenwerkingspartners.

Een oplossing voor de vergrijzing
De vergrijzing in Nederland, en vooral in Limburg, zorgt voor grote maatschappelijke uitdagingen. In 2035 zal zelfs meer dan 30% van de Limburgers 65 jaar of ouder zijn. Dit leidt tot een toenemende zorgvraag en een tekort aan zorgpersoneel. "Door nu preventief te werken aan de gezondheid en vitaliteit van senioren, kunnen we ervoor zorgen dat zij langer zelfstandig blijven wonen en minder afhankelijk worden van zorg," stelt initiatiefnemer Jan Klerken van Silverfood Universum.

Silverfood Universum: vitaliteit en verbinding
Silverfood Universum is een maatschappelijk initiatief en biedt senioren in Venlo en omgeving een platform waar zij elkaar kunnen ontmoeten en leren over gezonde voeding en een actieve leefstijl. De missie is om senioren te ondersteunen bij het vitaal en gelukkig ouder worden. Dit door middel van leuke en inspirerende activiteiten zoals kookworkshops leren senioren niet alleen over voeding, maar creëren ze ook nieuwe sociale verbindingen.

Hiermee wordt een gezonde levensstijl gestimuleerd en eenzaamheid verminderd. Silverfood Universum werkt daarbij momenteel samen met S.O.B. Venlo en Theater Maaspoort en beoogt de samenwerking te zoeken met andere geïnteresseerde en gecommitteerde partners.

Lancering tijdens Seniorendag S.O.B. Venlo
De officiële lancering van Silverfood Universum vindt plaats op 1 oktober 2024 tijdens de Seniorendag van S.O.B. Venlo in Theater Maaspoort. Dit evenement gaat over goed en gezond ouder worden, op mentaal-, fysiek én sociaal gebied. De Seniorendag vormt daarom de ideale gelegenheid voor senioren om te ontdekken hoe zij preventief aan hun gezondheid kunnen werken en kennis te maken met Silverfood Universum. “Silverfood Universum is een uniek initiatief dat een positieve bijdrage levert aan de vitaliteit en zelfredzaamheid van de Venlose senioren. Wij ondersteunen dit initiatief dan ook van harte”, aldus Ingrid Keder, voorzitter van S.O.B. Venlo.

Aanmelden
Silverfood Universum nodigt alle 55-plussers in Venlo uit om deel te nemen aan de community en mee te doen aan de verschillende activiteiten. De komende maanden worden de activiteiten verder van Silverfood Universum verder uitgerold. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven en meer informatie vinden op www.silverfooduniversum.nl. Organisaties die willen samenwerken, kunnen contact opnemen via info@silverfooduniversum.nl.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by