Nieuws

22-07-2024 08:03

Industrieterrein Kanaalzone II in Weert krijgt logistiek bedrijf

Er komt een logistiek bedrijf op industrieterrein Kanaalzone II. Het terrein, waar voorheen de lampenfabriek van Philips stond, met alle bijbehorende verkeersbewegingen, ligt al jaren braak. De bestemming is echter nog steeds ‘bedrijventerrein’. Woningbouw is hier, mede vanwege geluids- en geurcirkels van omliggende bedrijven niet mogelijk. 

Logistieke ondernemer
Een ondernemer heeft het grote terrein aangekocht. Op basis van het geldende bestemmingsplan heeft hij een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een logistiek bedrijf. De gemeente Weert heeft deze aanvraag zorgvuldig getoetst en op basis daarvan de omgevingsvergunning verleend op 19 december 2023.

Bij de presentatie van de plannen werd duidelijk dat tussen het nieuw te bouwen logistiek bedrijf en de woningen aan onder andere de Nobellaan een grote groenzone komt. Daarmee heeft de ondernemer rekening gehouden met de inpassing van het logistiek bedrijf in de omgeving. 

Verkeersbewegingen
Mede vanwege de vele fietsers die dagelijks van Uilenweg gebruik maken, laat de initiatiefnemer, op verzoek van de gemeente en voor eigen rekening, aanpassingen doorvoeren op de aangrenzende Uilenweg. Dit betreffen onder andere fietssuggestiestroken en de plaatsing van een doorrijhoogtebegrenzer om te voorkomen dat vrachtwagens de Kazernelaan opdraaien. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by