Nieuws

17-07-2024 11:15

Nijsen en Insect Engineers sluiten zich aan bij Insect Valley Europe

Nijsen en Insect Engineers, toonaangevende bedrijven in de insectenteelt en eiwittransitie, sluiten zich aan bij Insect Valley Europe (IVE). Dit initiatief gesteund door Brightlands Campus Greenport Venlo, Provincie Limburg en Gezondste Regio bevordert de ontwikkeling van duurzame insectenteelt in Zuidoost-Nederland. Met deze samenwerking wordt een belangrijke stap gezet richting een duurzame eiwitproductie en het versterken van de regio als innovatief landbouwcentrum.
 
Noord-Limburg heeft zich gepositioneerd als de ‘Gezondste Regio’ met een sterke agrarische sector. De huidige intensieve veehouderij brengt echter milieu-uitdagingen met zich mee in de vorm van een hoge stikstof en CO2 uitstoot. Insecten bieden een duurzaam alternatief voor de productie van dierlijke eiwitten. Ze kunnen gevoed worden met lokale reststromen die niet geschikt zijn voor ander diervoer en hebben een hogere voerconversie en een lagere uitstoot van broeikasgassen en ammoniak dan kippen of varkens. Bovendien kunnen insecten worden verwerkt tot hoogwaardige producten die gebruikt kunnen worden in de diervoeder-, voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie.
 
Daarom wordt een toekomst voorzien waarin de insectenteelt een belangrijke rol speelt in het sluiten van voedselketens. Hiervoor is kennis en ervaring nodig om te bepalen welke combinatie van reststromen, technologie en afzetmogelijkheden het beste aansluit bij de regionale context en de wetgeving. Hoogwaardige (technologische) kennis, kunde en middelen zijn essentieel om hieraan invulling te geven, zowel op korte termijn als op lange termijn. Met Nijsen en Insect Engineers aan boord, versterkt Insect Valley Europe haar rol als innovatief platform in de insectensector. Deze samenwerking stimuleert regionale partnerschappen en investeringen in onderzoek, wat resulteert in duurzame teeltconcepten die de eiwittransitie en landbouwverduurzaming bevorderen.
 
Duurzame eiwitproductie
"We zijn trots om Nijsen en Insect Engineers te verwelkomen bij Insect Valley Europe," zegt Willem van Hoof, Business Development Manager van dit initiatief. "Hun expertise en innovatiedrang versterken onze gezamenlijke missie om de insectensector verder te ontwikkelen en te verduurzamen." Insect Valley Europe zal blijven werken aan het faciliteren van samenwerkingen en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst. Met de toevoeging van Nijsen en Insect Engineers wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een innovatieve en duurzame eiwitproductie. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by