Nieuws

15-07-2024 08:40

Opening Erfgoud Route in Arcen

Op donderdag 11 juli heeft wethouder Tom Verhaegh deze nieuwe historische wandelroute officieel geopend. In aanwezigheid van onder andere de initiatiefnemers, de bestuursleden van de Stichting Heemkunde Arcen en Venlo Partners, het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo en andere geïnteresseerden bevestigde wethouder Verhaegh symbolisch het eerste informatiebord aan de muur van het oude gemeentehuis in Arcen. 

De route leidt wandelaars langs een vijftiental historische objecten in Arcen, elk voorzien van een informatief bord met beknopte informatie en een QR-code. Deze QR-codes geven toegang tot meer leuke weetjes en afbeeldingen, waardoor de geschiedenis tot leven komt. 

Dit project werd financieel mogelijk gemaakt dankzij de eigen reserveringen van de Stichting Heemkunde Arcen en bijdragen van het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo en de Stichting het Limburgs Landschap. 

Deze samenwerking benadrukt het belang van lokale erfgoedprojecten en biedt zowel inwoners als bezoekers de kans om op een interactieve en informatieve manier meer te leren over het historische Arcen. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by