Nieuws

12-09-2024 10:56

Venray Big Business: Spronck Designs biedt maatwerk keukens en interieur


Fotografie: Dom Melskens


Als veertienjarige maakte Roy Spronck al zijn eerste tv-meubel. Ook kwam hij er al snel achter dat het zelfstandig ondernemerschap prima bij hem paste. Een jaar na het afronden van de opleiding scheeps- en interieurbouw schreef hij zich in 2016 in bij de KVK. Inmiddels is Spronck Designs uitgegroeid tot een vooraanstaand interieurbedrijf in de regio dat is gespecialiseerd in maatwerk ontwerpen voor keukens en interieurs voor bedrijven en particulieren.


"Ik ging als klein kind al het liefst mijn eigen gang", vertelt Roy Spronck. "Na het afronden van mijn opleiding heb ik een tijdje in loondienst gewerkt en ben ik daarnaast een eigen bedrijf gestart. Uiteindelijk koos ik toch voor mijn eigen bedrijf vanwege het ondernemerschap, het klantencontact en het uitbouwen van je naamsbekendheid. Om me daarop te kunnen richten, bood ik mijn stagiair na een jaar stage een contract aan zodat ik me kon richten op de verkoop, het maken van offertes en het aansturen van het team. Inmiddels heb ik acht medewerkers in dienst. Zij zijn tussen de 22 en 28 jaar en hebben heel veel passie voor het vak. Het zijn ook geen eenvoudige projecten die zij hier in de eigen werkplaats realiseren. Die werkplaats is inmiddels uitgegroeid naar bijna 1000 m2 en we staan op het punt om verder uit te breiden. Daar ben ik heel trots op."

Complete oplossing

Spronck Designs biedt bedrijven en particulieren een complete maatwerkoplossing op het gebied van keukens en interieurs. "Voor bedrijven kunnen we de kantine, de keuken, en de vergaderzalen of zelfs het complete pand inrichten. Ook verzorgen we de inrichting van winkels. Voor particulieren mogen we steeds vaker hun volledige woning onder handen nemen en voorzien van maatwerk zoals keuken, bijkeuken, inloopkasten en tv-meubels. Die complete inrichtingen op maat zijn de leukste uitdagingen om aan te pakken. Het is heel mooi als je daarvoor het vertrouwen krijgt."

Voor het interieurontwerp werkt Roy samen met een aantal vaste interieurarchitecten. "Die selecteren we op basis van de klantwens. Het uiteindelijke project voeren we volledig in eigen beheer uit. Daarnaast is het ook mogelijk om een verbouwing bij ons neer te leggen zoals het slopen, verbou-wen, installeren en afwerken. Dit is een complete ontzorging die wij bieden. De meubels maken we in onze eigen werkplaats. Hiervoor gebruiken we een geautomatiseerd tekenprogramma. De medewerkers maken de producten op maat en verzorgen de perfecte afwerking. Dankzij deze werkwijze is de kwaliteit zeer hoog en worden er nagenoeg geen fouten gemaakt."

Ambitie

Roy haalt veel plezier uit het ondernemerschap. "Ik had destijds na mijn opleiding geen ervaring als ondernemer, maar soms moet je gewoon buiten je comfortzone stappen en risico's nemen om dingen te bereiken. Natuurlijk is het ook vallen en opstaan, maar hoe vaker je je neus stoot, hoe sterker je eruit komt. Er komt elke dag iets nieuws op je pad dat nieuwe kansen biedt. En dat is wat het ondernemerschap zo leuk maakt." Het doel voor over vijf jaar heeft Roy al gesteld: een nieuw bedrijfspand met een vol geautomatiseerde werkplaats en een groei van het personeelsbestand naar vijftien tot twintig mensen. "Met de mooie projecten die we de afgelopen jaren al hebben mogen realiseren, gaan die ambities zeker waar komen."

www.spronckdesigns.nl

 

delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | Hoofdredacteur | 0243501352 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Van Munster Media Groep | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Kerkenbos 1075H
6546 BB
nijmegen
Nederland
Algemene voorwaarden Hosted by