Nieuws

03-09-2024 08:48

Succesvolle samenwerking tussen maatwerk HRM en OGVO voor Havo Praktijkonderwijs krijgt vervolg

Na het succesvolle initiatief dat voortkwam uit de nominatie voor de Lodewijk van der Grintenprijs, kondigen maatwerk HRM en OGVO met trots een verdere samenwerking aan. Anouk Afonso, één van de genomineerden in 2023, blijft zich inspannen om jongeren in het Havo Praktijkonderwijs te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Deze samenwerking resulteert in een verdere implementatie van de innovatieve 3D~dna® methode en een gezamenlijke co-creatie om deze waardetool te optimaliseren voor jongeren.

Werken vanuit waarden
De lessen die Anouk Afonso samen met Pauline Cabooter verzorgde voor 4 Havo Praktijkonderwijs, hebben geleid tot inspirerende resultaten. Dankzij de 3D~dna-methode kregen leerlingen de kans om hun diepgewortelde persoonlijke waarden te ontdekken, wat een positief effect had op de groepsvorming en hun persoonlijke ontwikkeling. Deze positieve uitkomst was de aanleiding voor een verdere samenwerking tussen maatwerk HRM en OGVO.

Co-creatie voor toekomstgericht onderwijs
Dit schooljaar richten maatwerk HRM en OGVO zich op de verdere ontwikkeling van de 3D~dna® methode. Samen met de leerlingen wordt dit digitaal instrument dat helpt bij het identificeren van persoonlijke diepgewortelde waarden, vertaald naar een jeugdversie, zodat deze nog beter aansluit bij de doelgroep jongeren. 

"Door samen met leerlingen te werken aan de ontwikkeling van de waardetool, willen we hen niet alleen ondersteunen in hun huidige leerproces, maar hen ook nieuwe inzichten in zichzelf geven om weloverwogen keuzes te maken voor hun toekomst," zegt Afonso, directeur van maatwerk HRM. "We geloven in de kracht van samenwerking en zijn ervan overtuigd dat dit project jongeren zal helpen om zelfverzekerder en beter voorbereid hun toekomst tegemoet te treden."

Impact op lange termijn
“Onderwijs is meer dan het overdragen van kennis. Door verbinding moeten we de toekomst vormgeven, waarin zowel onderwijs als arbeidsmarkt hun verantwoordelijkheid nemen. Samen zorgen we ervoor dat leerlingen niet alleen klaar zijn voor een succesvolle loopbaan, maar ook als betrokken mensen bijdragen aan de kracht van onze regio”, aldus Afonso. 

Over Maatwerk HRM
Maatwerk HRM biedt complete HR-oplossingen die zowel organisaties, teams als individuen ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatwerktrajecten op het gebied van strategische HR-vraagstukken, team- en talentontwikkeling en administratief personeelsbeheer. Met een innovatieve aanpak, zoals de 3D~dna® methode, helpt maatwerk HRM organisaties om hun medewerkers optimaal te laten presteren, terwijl tegelijkertijd wordt gefocust op duurzame ontwikkeling en waardecreatie. Het bedrijf werkt nauw samen met zowel bedrijven als onderwijsinstellingen om mensen te helpen hun volledige potentieel te realiseren.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by