Nieuws

02-09-2024 11:22

Esther Paulus-Maalsté nieuwe voorzitter Stichting Topvrouwen Limburg

Esther Paulus-Maalsté, Storemanager van de Bijenkorf Eindhoven én Topvrouw Limburg 2021, volgt Hannie Bovens met ingang van 1 september op als voorzitter van Stichting Topvrouwen Limburg. 

Hannie was sinds 2021 bestuurslid. Als voorzitter heeft zij met name de kracht van vrouwelijk leiderschap en vrouwelijk ondernemerschap benadrukt. Naast de jaarlijkse Verkiezing Topvrouw Limburg, is onder haar voorzitterschap de eerste Young Female Talent Limburg Award uitgereikt. Ook heeft ze verbindingen met andere netwerken van en voor vrouwen geïnitieerd. Met hen samen heeft de stichting de afgelopen jaren een groot aantal bijeenkomsten over vrouwelijk ondernemerschap georganiseerd. 

Hannie Bovens: “In de afgelopen jaren heb ik mij met veel plezier ingezet voor de activiteiten van de Stichting, en daarmee tevens gebouwd aan de gelijkwaardige behandeling van vrouwen in onze mooie provincie. Iets wat helaas nog niet vanzelfsprekend is. De Verkiezing laat al heel wat jaren zien hoe krachtige vrouwen een rolmodel voor anderen kunnen zijn, en met de Young Female Talent Limburg Award bouwt de stichting dat verder uit. Hoewel ik helaas door drukke zakelijke werkzaamheden mijn activiteiten voor de stichting beëindig, ben ik trots en dankbaar dat Esther Paulus-Maalsté mijn werkzaamheden als voorzitter over neemt. Als voormalig Topvrouw Limburg weet zij als geen ander hoe het is om als finaliste in de spotlights te staan en wat zij als rolmodel voor anderen kan betekenen.” 

Nieuwe voorzitter
Esther heeft ruime ervaring als leidinggevende in de retail-sector. Nadat zij jarenlang als Hoofd Verkoop verantwoordelijk was voor de ruim 100 filialen van een damesmodeketen, maakte zij in 2017 de overstap naar de Bijenkorf. Als Storemanager was zij tot 2023 eindverantwoordelijk voor de vestiging in Maastricht. Een rol die ze sindsdien bij de Bijenkorf in Eindhoven vervult. Sinds een aantal jaren zet Esther zich op maatschappelijk vlak in als ambassadeur voor de Stichting Dress for Success in Maastricht en als jurylid voor de Hospitality Award bij de Maastricht Awards. En in 2021 won Esther zelf de titel Topvrouw Limburg!

“Mijn motivatie is zowel persoonlijk als professioneel. Ik weet uit eigen ervaring wat het betekent om Topvrouw Limburg te zijn en wat hieraan vooraf is gegaan. Als nieuwe voorzitter wil ik me graag samen met de andere bestuursleden van de stichting inzetten om de zichtbaarheid van vrouwen in topfuncties te vergroten. In Nederland bestaat nog steeds een kloof tussen mannen en vrouwen, zowel op de arbeidsmarkt als op de werkvloer. Vrouwelijk Leiderschap draagt niet alleen bij aan een inclusievere en gelijkwaardige werkomgeving, maar ook aan het versterken van de positie van vrouwen en hun invloed binnen organisaties. Topvrouw Limburg moet een sterk netwerk omvatten van vrouwen die elkaar ondersteunen en inspireren. De winnaressen van de titel Topvrouw Limburg spelen hierbij  als rolmodel voor andere vrouwen een belangrijke rol. Daarnaast is mentorschap van jonge talenten en opkomende vrouwelijke leiders een belangrijk aandachtspunt”, aldus Esther Paulus.

Verkiezing Topvrouw Limburg
De jaarlijkse verkiezing Topvrouw Limburg is een aansprekend eerbetoon aan topvrouwen in Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap. Met de verkiezing worden inspirerende topvrouwen in de schijnwerpers gezet. Op deze manier wordt aandacht gecreëerd voor de waardevolle toevoegingen door deze topvrouwen en kunnen zij een  voorbeeld zijn voor anderen en hen stimuleren.

Young Female Talent Limburg
De verkiezing van het Young Female Talent Limburg richt zich op jong vrouwelijk talent in de provincie.  Met de uitreiking van de Young Female Talent Limburg Award krijgen jonge talentvolle vrouwen de kans hun ambities voor een groot publiek uit te dragen.

De Finaleavond
De 12e editie van de verkiezing Topvrouw Limburg en de uitreiking van de tweede Young Female Talent Limburg Award vindt plaats op 7 november 2024, in het Toon Hermans theater in Sittard. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by