Nieuws

29-08-2024 23:32

Kwart logistiek professionals wil liever beoordeeld worden op gewerkte uren dan op resultaat

Maar liefst 26 procent van de logistiek professionals zegt liever beoordeeld te worden op gewerkte uren dan op resultaat. Dit blijkt uit onderzoek van Protime onder ruim 200 professionals in de logistieke sector. Dat lijkt opvallend in een tijd waarin we steeds meer outputgestuurd werken, maar het is juist de tijdregistratie die de helft van de logistiek professionals (48%) inzicht geeft in de hoeveelheid werk die zij hebben verricht.

Met een goed gevoel uitklokken
Daarnaast biedt tijdregistratie nog meer voordelen voor de logistiek professionals. Zo helpt het ruim een kwart van de professionals (28%) om te zien waar zij efficiënter kunnen werken. Ook draagt het bij aan een voldaan gevoel wanneer er na een complete werkdag mag worden uitgeklokt. Maar liefst 51 procent gaat hierdoor met een goed gevoel naar huis.

Toch wordt tijdregistratie nog wel eens in verband gebracht met een gevoel van controle. Gelukkig ervaren de logistiek professionals dit niet: 50 procent voelt zich helemaal niet op de vingers gekeken door het registreren van tijd.

Leonie Gorissen, directeur Nederland bij Protime: “In de logistieke sector wordt er vaak in wisselende shifts gewerkt, waardoor tijdregistratie een belangrijk aspect blijft. Hiermee wordt namelijk in één oogopslag duidelijk wie er wanneer gewerkt heeft. Het is fijn dat logistiek professionals de voordelen van tijdregistratie zien en dat het voor hen ook echt als een beloning kan voelen als de werkdag erop zit. Overigens zien we wel dat er in de logistieke sector meer en meer ruimte komt voor flexibele werkuren. In- en uitklokken hoeft steeds minder vaak op een specifiek tijdstip. Deze ontwikkeling juichen wij alleen maar toe, aangezien het logistiek professionals helpt om een goede werk-privé balans te krijgen en te behouden.”
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by