Nieuws

26-08-2024 10:46

Interduct brengt de Powertrain op de markt

De Interduct Groep biedt een waardige opvolger voor de traditionele technische ruimte van een woning: de Powertrain. Met deze energiemodule komt de ventilatiespecialist tegemoet aan de behoefte voor een compacte, complete en snel te monteren installatiekast. Bovendien zorgt de omkasting voor een geluidsreductie tot maar liefst 20 dB. Zo draagt de bedrijvengroep bij aan een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen.

Het technisch hart van de woning
Na een intensief ontwikkeltraject en de nodige testfases is de Powertrain klaar om op grote schaal te worden toegepast. Het frame met de geluiddempende omkasting biedt ruimte voor alle componenten die nodig zijn voor de ventilatie, verwarming, warmwatervoorziening en energieopwekking. Dat maakt de Powertrain het technisch hart van de woning.

“De Powertrain wordt prefab geleverd en kan dus kant-en-klaar in de woning worden geplaatst. Dit bespaart tijd, biedt kansen voor kostenbesparing én is een mooie aanvulling op de trend om meer prefab te bouwen”, aldus Louis Nijssen, Hoofd Engineering bij Interduct, “Daarnaast profiteert de bewoner van meer bruikbare ruimte, minder geluidshinder en een nette, veilig afgewerkte zolder”.

De Powertrain sluit naadloos aan bij de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

Eigen productieproces
Zowel het opbouwen als het samenstellen van de Powertrain vindt plaats in de fabriek van Robé, een dochteronderneming van Interduct. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de opdrachtgever en de betrokken installateurs. Zo wordt in overleg bepaald of een standaard uitvoering voldoet of dat er behoefte is aan maatwerk. Dit laatste is bijvoorbeeld nodig bij plaatsing boven het trapgat of onder de dakhelling. Ook het aanbrengen van een coating in de gewenste RAL-kleur behoort tot de mogelijkheden. Door de recente fusie van Robé – voorheen Interduct Products, Bemar Productie en Robé – zijn de processen nu (nog) beter op elkaar afgestemd.

Over Interduct
Met 15 bedrijven en meer dan 350 medewerkers is de Interduct Groep dé ventilatiespecialist van Nederland. Vanuit een gedeelde droomambitie en door de krachten te bundelen, voorzien de Interduct-bedrijven jaarlijks vele bedrijven en particulieren, zowel nationaal als internationaal, van schone lucht. Van ontwerp en (maatwerk) productie tot service en onderhoud; Interduct heeft het in huis. Aangenaam binnen!
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by